Täna juhtus nii, et hakkasin tegema täitsa traditsioonilist risotot. Sibul oli juba hakitud, kui avastasin, et kodus pole tilkagi valget veini. Muutsin siis veidi suunda ja nii valmiski mõnusalt erinev riisiroog, mida kindlasti korrata tasub.
1 sibul
3-4 küüslauguküünt
veidi õli, 2 sl võid
3 dl riisi
1 dl punast kuiva veini
0,5-0,7 l puljongit
soola-pipart
1-2 dl riivitud parmesani
peterselli
Haki sibul ja küüslauk peeneks ja prae madalal tulel õli-või segus läbipaistvaks. Lisa risotoriis ja kuumuta mõni minut. Vala Peale vein ja lase imenduda. Lisa kulbihaaval kuuma puljongit, kuni riis on al dente. maitsesta soola-pipraga. Lisa riivitud parmesan ja petersell, sega läbi ja serveeri.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar