Küüslaugune punaveinirisoto

Täna juhtus nii, et hakkasin tegema täitsa traditsioonilist risotot. Sibul oli juba hakitud, kui avastasin, et kodus pole tilkagi valget veini. Muutsin siis veidi suunda ja nii valmiski mõnusalt erinev riisiroog, mida kindlasti korrata tasub.

1 sibul
3-4 küüslauguküünt
veidi õli, 2 sl võid
3 dl riisi
1 dl punast kuiva veini
0,5-0,7 l puljongit
soola-pipart
1-2 dl riivitud parmesani
peterselli

Haki sibul ja küüslauk peeneks ja prae madalal tulel õli-või segus läbipaistvaks. Lisa risotoriis ja kuumuta mõni minut. Vala Peale vein ja lase imenduda. Lisa kulbihaaval kuuma puljongit, kuni riis on al dente. maitsesta soola-pipraga. Lisa riivitud parmesan ja petersell, sega läbi ja serveeri.

Kommentaarid

Populaarsed postitused