reede, 11. november 2011

Lõhepasta

Kui eelmisest päevast on järele jäänud ahjulõhet, saab pasta valmis 15 minutiga. Kui kasutada on toores lõhe, läheb 5 minutit kauem. Igal juhul on tegu imemaitsva kiirtoiduga:)

1 väike sibul
1 küüslauguküüs
praadimiseks õli
1 dl valget kuiva veini
200 ml vahukoort
200g ahjulõhet
10 oliivi
soola-pipart

Haki sibul ja küüslauk peeneks, prae väheses õlis läbipaistvaks. Lisa vein ja keeda 4-5 minutit, kuni alkohol on aurustunud. Lisa koor ja keeda veel paar minutit. Lõpuks lisa lõhetükid ja viilutatud oliivid. Maitsesta soola-pipraga. Keeda linguine-pasta ja sega kastmega läbi. Serveeri kohe!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...