Seda keeksi olen ma nüüdseks teinud 3 korda ja ikka on väga maitsev, olgu siis glasuuriga või ilma. Keeksi retsept on mugandatud Liisi blogis oleva muffiniõpetuse järgi.
125 g võid
125 g pruuni suhkrut
3 muna125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit150 g peenelt riivitud porgandit
näpuotsaga soola
1 tl kaneeli
Glasuur:
150 g toorjuustu90 g tuhksuhkrut
poole sidruni mahl
peotäis pistaatsiapähkleidVahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, pidevalt edasi vahustades. Lisa vähehaaval küpsetuspulbri, kaneeli ja soolaga segatud jahu ja porgand. Sega ühtlaseks ja tõsta määritud keeksivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit. Hõõru toorjuust ja tuhksuhkur läbi ja lisa maitse järgi sidrunimahla. Määri jahtunud keeksile. Raputa peale hakitud pistaatsiapähkleid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar