neljapäev, 6. oktoober 2011

Porgandikeeks sidruniglasuuri ja pistaatsiapähklitega

Olen oma blogi unarusse jätnud. See aga ei tähenda, et pere on vahepeal näljas olnud. Lihtsalt on olnud kiire ja toit kaob laualt tihti enne kui pildile ja blogisse jõuab.

Seda keeksi olen ma nüüdseks teinud 3 korda ja ikka on väga maitsev, olgu siis glasuuriga või ilma. Keeksi retsept on mugandatud Liisi blogis oleva muffiniõpetuse järgi.

125 g võid
125 g pruuni suhkrut
3 muna125 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit150 g peenelt riivitud porgandit
näpuotsaga soola
1 tl kaneeli

Glasuur:
150 g toorjuustu
90 g tuhksuhkrut
poole sidruni mahl
peotäis pistaatsiapähkleid

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, pidevalt edasi vahustades. Lisa vähehaaval küpsetuspulbri, kaneeli ja soolaga segatud jahu ja porgand. Sega ühtlaseks ja tõsta määritud keeksivormi. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit. Hõõru toorjuust ja tuhksuhkur läbi ja lisa maitse järgi sidrunimahla. Määri jahtunud keeksile. Raputa peale hakitud pistaatsiapähkleid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...