teisipäev, 25. oktoober 2011

Haugirullid

Seekordsest peaaegu 3-kilosest värskest haugist valmisid muuhulgas keelt alla viivad haugirullid peekoniga. Ega blogid ning kokaraamatud haugist väga palju ei pajatagi. Ilmselt on põhjuseks eelarvamused tema küllalt luisest lihast või "igavast" maitsest. Meie pere aga hindab seda kurja kala väga ja õnneks teda meie söögilauale ikka satub. Selle eest hoolitseb peremees isiklikult;)

10 viilu peekonit
1 haugifilee
5 sl murulauguga toorjuustu
soola-pipart
1,5 dl kohvikoort
1 paprika
1 porru

Lõiga haugifilee kümneks kangiks või pikaks õhukeseks ribaks. Määri peale 0,5 sl toorjuustu ja keera peekonisse. Raputa peale soola ja pipart ning aseta ahjuvormi. Tükelda paprika ja viiluta porru ning aseta kalarullide peale ja vahele. Kalla peale koor ja lase ahjus 200 kraadi juures küpseda 30 minutit, vajadusel katta pealt fooliumiga. Kõrvale hea valge vein ja muud polegi vaja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...