esmaspäev, 28. veebruar 2011

Tomatipüreesupp

Tomatisupid kuuluvad minu vaieldamatute lemmikute hulka juba ammu. Ilmselt olen järele proovinud kõik lähemalasuvate toidukohtade versioonid. Mõnikord näkkab, mõnikord mitte.

Tänane supp on kindlasti kõige lihtsam variant ja selle võib vabalt liigitada meie pere kiirtoitude alla. Kõrvale krõbe sai ja maitseelamus on järjekordselt garanteeritud.

1 sibul
3 küüslauguküünt
sorts oliiviõli
2 purki kooritud tomateid
5 dl puljongit
soola-suhkrut-pipart
basiilikut
toorjuustu

Haki sibul ja küüslauk peeneks ja kuumuta väheses õlis. Vala peale tükeldatud tomatikonsrv ja puljong. Hauta ca 15 minutit. Lase õige veidi jahtuda ja püreesta. Rebi sisse basiilikutükid ja aja uuesti kuumaks. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Pane iga portsu keskele toorjuustutäpp, mis seal mõnusalt sulama hakkab.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...