kolmapäev, 16. veebruar 2011

Dajmi juustukook

Sõbrapäevast me suurt ei pea, aga vähemalt oli taas põhjust kooki teha. Sai järjekordselt päris maitsev. Ainult et järgmine kord segaks želatiini veega, sest piimaga mitte ei näe, kas on sulanud või ei.

Retsept (nagu viimasel ajal kombeks) raamatust "Juustukoogid".


Põhi:
100 g riivleiba
150 g šokolaadiküpsiseid
150 g võid
Täidis:
200 g Dajmi šokolaadi
400 g toorjuustu
4 dl vahukoort
300 g kohupiimapastat
1 sl vanillisuhkrut
2 dl suhkrut
5 tl želatiini
5 sl piima

Rösti riivleiba veidi kuival pannil. Purusta küpsised ja sega riivleiva ning sulatatud võiga. Suru vormi põhja ja pane külmkappi.
Vahusta toorjuust suhkrutega, lisa kohupiimapasta ja hakitud šokolaad želatiin piimas ja sulata madalal kuumusel. Nirista täidise hulka ja sega juurde vahustatud koor. Tõsta täidis vormi ja lase külmas seista vähemalt 4 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...