teisipäev, 15. veebruar 2011

Kõrvitsasupp

Minu viimase pähkelkõrvitsa viimase pooliku viimased viilud lõpetasid püreesupi sees. Ütlen kohe, et ilma kõrvitsaseemneõlita pole mõtet hakata katsetamagi, ikka NII palju annab see maitsele juurde.
Kevadel uued seemned mulda ja kõik kompostihunnikud pähkelkõrvitsaid täis! Kes seemneid tahab, küsige!

Retsept on pärit Mari-Liisi blogist, kogus ainult ühele.

1 sibul
1 kartul
1 porgand
200 g kõrvitsat
veidi õli
2-3 dl puljongit
sidrunimahla
kõrvitsaseemneõli
soola-pipart
muskaatpähklit
kõrvitsaseemneid

Tükelda köögiviljad ja hauta väheses õlis 5 minutit. Vala peale kuum puljong ja hauta kõik pehmeks. Lase veidi jahtuda ja püreesta nuimiksriga. Lase supp uuesti kuumaks ja maitsesta sidrunimahla, soola-pipra, kõrvitsaseemneõli ja muskaatpähkliga. Serveerimisel puista peale kõrvitsaseemneid ja nirista peale veel õli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...