reede, 22. märts 2013

Pontšikud

Vahel tuleb väike inimene ja teatab, et tema tahab midagi süüa teha. Oeh, kuidas alati ei viitsi ja ei jaksa. Aga mõistus ütleb, et tuleb ennast kokku võtta, sest kui tütred praegu köögist välja ajada, siis ei pruugi nad varsti enam sinna tagasi kippudagi. Nii et seekord ehin oma blogi taas võõraste sulgedega ja võtan omaks ainult õlis küpsetamise, kuna talle ei julgenud veel seda tööd usaldada.

200 g kohupiima
2 muna
4 sl suhkrut
soola
0,5 tl soodat
1,5 dl jahu
küpsetamsieks rapsiõli

Sega kohupiim muna ja suhkruga. Lisa omavahel segatud jahu, sooda ja sool. Sega tainas ühtlaseks. Rulli jahuste kätega vorstikesed ja ühenda rõngaks. Vala õli pannile (mina kasutan väikest panni - kulub vähem õli), aja kuumaks ja küpseta pontšikud mõlemalt poolt kuldpruuniks. Tõsta vahukulbiga köögipaberile jahtuma

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...