Kreemjas basiilikupasta
Avastasin, et lisaks hooajalistele puuviljadele ja köögiviljadele mängib
aastaaeg rolli ka ürdivalikul. Minu jaoks seostub basiiliku lõhn ja maitse
ilmselgelt suvega. Kuidagi ei kipu külmal talvepäeval seda ostma ega kasutama.
Aga kui päike aknast (mis siis, et talvemustusest suht läbipaistmatust) sisse
vaatab ja tekitab tunde, et isegi seekordne talv ei olegi äkki lõputu, tekib ka
igatsus tunda basiilikulõhna. Nii ongi üks taim meie aknalaual taaskord koha
sisse võtnud.
Seekordne pasta on kreemine, kuid samas kerge ja mõnus. Pere kõige väiksem ei viitsinud söögilauas isegi lollitada, vaid ainult matsutas.
Kogus kahele:
2 munakollast
peotäis basiilikulehti
suur peotäis riivitud parmesani
1 sl sidrunimahla
pastat
Pane pasta soolaga keema. Samal ajal sega kausis munakollane riivjuustu ja peenemaks rebitud basiilikuga. Lisa sidrunimahl ja sega kaste veelkord ühtlaseks. Kurna pasta ja jäta pisut keeduvett veel alles. Sega pasta kastmega ja lisa keeduvesi. See muudab toidu veelgi mahlasemaks.
Seekordne pasta on kreemine, kuid samas kerge ja mõnus. Pere kõige väiksem ei viitsinud söögilauas isegi lollitada, vaid ainult matsutas.
Kogus kahele:
2 munakollast
peotäis basiilikulehti
suur peotäis riivitud parmesani
1 sl sidrunimahla
pastat
Pane pasta soolaga keema. Samal ajal sega kausis munakollane riivjuustu ja peenemaks rebitud basiilikuga. Lisa sidrunimahl ja sega kaste veelkord ühtlaseks. Kurna pasta ja jäta pisut keeduvett veel alles. Sega pasta kastmega ja lisa keeduvesi. See muudab toidu veelgi mahlasemaks.
Kommentaarid
Postita kommentaar