Avastasin, et lisaks hooajalistele puuviljadele ja köögiviljadele mängib
aastaaeg rolli ka ürdivalikul. Minu jaoks seostub basiiliku lõhn ja maitse
ilmselgelt suvega. Kuidagi ei kipu külmal talvepäeval seda ostma ega kasutama.
Aga kui päike aknast (mis siis, et talvemustusest suht läbipaistmatust) sisse
vaatab ja tekitab tunde, et isegi seekordne talv ei olegi äkki lõputu, tekib ka
igatsus tunda basiilikulõhna. Nii ongi üks taim meie aknalaual taaskord koha
sisse võtnud.
Seekordne pasta on kreemine, kuid samas kerge ja mõnus. Pere kõige väiksem ei viitsinud söögilauas isegi lollitada, vaid ainult matsutas.
Kogus kahele:
2 munakollast
peotäis basiilikulehti
suur peotäis riivitud parmesani
1 sl sidrunimahla
pastat
Pane pasta soolaga keema. Samal ajal sega kausis munakollane riivjuustu ja peenemaks rebitud basiilikuga. Lisa sidrunimahl ja sega kaste veelkord ühtlaseks. Kurna pasta ja jäta pisut keeduvett veel alles. Sega pasta kastmega ja lisa keeduvesi. See muudab toidu veelgi mahlasemaks.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Loco moco: Hawaii
Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar