reede, 8. märts 2013

Kreemjas basiilikupasta

Avastasin, et lisaks hooajalistele puuviljadele ja köögiviljadele mängib aastaaeg rolli ka ürdivalikul. Minu jaoks seostub basiiliku lõhn ja maitse ilmselgelt suvega. Kuidagi ei kipu külmal talvepäeval seda ostma ega kasutama. Aga kui päike aknast (mis siis, et talvemustusest suht läbipaistmatust) sisse vaatab ja tekitab tunde, et isegi seekordne talv ei olegi äkki lõputu, tekib ka igatsus tunda basiilikulõhna. Nii ongi üks taim meie aknalaual taaskord koha sisse võtnud.

Seekordne pasta on kreemine, kuid samas kerge ja mõnus. Pere kõige väiksem ei viitsinud söögilauas isegi lollitada, vaid ainult matsutas.

Kogus kahele:
2 munakollast
peotäis basiilikulehti
suur peotäis riivitud parmesani
1 sl sidrunimahla
pastat

Pane pasta soolaga keema. Samal ajal sega kausis munakollane riivjuustu ja peenemaks rebitud basiilikuga. Lisa sidrunimahl ja sega kaste veelkord ühtlaseks. Kurna pasta ja jäta pisut keeduvett veel alles. Sega pasta kastmega ja lisa keeduvesi. See muudab toidu veelgi mahlasemaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...