Baklava-plaani pean juba pikka aega (kui aus olla, siis juba paar aastat), aga no kohe kuidagi ei ole plaani tulnud. Sel nädalal aga ajas Ann oma baklava-juttudega isu peale ja et filotaigen oli ka juhuslikult kapis olemas, siis võtsin kätte ja tegin valmis. Ette rutates nii palju, et suurema osa maiusest sõi ära abikaasa, kuna teiste jaoks oli see magusus ikka liig mis liig:D
1 pakk filotainast
150 g sulatatud võid
2 dl pistaatsiapähkleid
3 dl sarapuupähkleid
100 g suhkrut
1 tl kaneeli
Siirup:
8 dl suhkrut
4 dl vett
2 sl sidrunimahla
Lase filotaignal 2-3 tundi sulada. Hakka lehti võtma ükshaaval, lastes teistel nii kaua niiske rätiku all olla. Määri ahjuvorm võiga ja laota põhja filoleht. Pintselda sulavõiga ja aseta peale uus kiht. Korda tegevust, kuni on 6 kihti pandud. Täidiseks haki pähklid küllalt peeneks ning sega suhkru ja kaneeliga. Peale 6. kihti vala taignale pool pähklisegust ja aja ühtlaselt laiali. Lao järgmised 6 kihti, iga taignalehte ikka sulavõiga määrides. Laota ülejäänud täidis taignale ja lao veel 6-10 kihti. Lõika kook kohe terava noaga tükkideks
Kuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta ca 40 minutit. Esimese 10 minuti järel alanda temperatuuri 175-ni.
Küpsemise ajal keeda siirup. Sega suhkur vee ja sidrunimahlaga ja aja keema. Kuumuta madalal tulel veel 15 minutit. Võta kuldseks küpsenud kook ahjust ja vala kohe kuuma siirupiga üle. Enne söömist lase vähemalt 4 tundi maitsestuda!
reede, 15. märts 2013
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar