pühapäev, 11. september 2011

Õunakook

Ma ei ole üldse õunakookide austaja, no lihtsalt ei ole. Aga suurem osa inimestest vist on, nii et nüüd võtan kätte ja hakkan katsetama. Lihtsalt selleks, et teha kindlaks, mis värk on:)

Esimene linnuke tuleb väikeste muudatustega värskest Oma Maitsest. Head vanavanemate päeva!

100g võid
175 g suhkrut
2 sl fariinisuhkrut
1 sl võid
2 suuremat õuna
2 muna
1 tl vaniljeekstrakti
200 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
100 ml piima

Puru:
25 g jahu
85 g suhkrut
0,5 tl kaneeli
50 g külma võid
peotäis hakitud metsapähleid

Sulata pannil või ja sega fariinisuhkruga. Lisa kooritud ja tükeldatud õunad. Küpseta ca 5 minutit. Valmista purukate. Selleks mudi jahu, suhkur, kaneel, pool metsapähklitest ja külm või purutaoliseks massiks. Jäta külmikusse ootama.
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Sega juurde jahu, küpsetuspulber, vanilliekstrakt, kaneel ja piim. Viimaks lisa jahtunud õunad ja vala taigen võiga määritud vormi. Kata puruga, lisa ülejäänud pähklid. Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...