Borš on olnud minu lemmiksupp juba pikka aega. Meenub lapsepõlv, koolilõunad, ülikooliaegsed purgisupid ja mitmed erineva tasemega söögikohad.
Siiani ei olnud ma ise kunagi borši keetnud. Retseptiotsingul jõudsin Roman Zaštšerinski poolt välja pakutuni ja edasised kommentaarid on liigsed mis liigsed.
Vähendasin originaalis antud koguseid.
2 l vett
1 kg kondiga veiseliha
2 loorberilehte
5 tera musta pipart
1 nelgitera
1 sibul
1 porgand
4-5 küüslauguküünt
50 g kuivatatud musti ploome
Pane liha külma veega keema. Riisu vahtu ja keeda tunnike. Viska sisse maitseained, sealhulgas pooleks lõigatud sibul, porgand ja ploomid. Keeda madalal tulel kaane all tund aega. Kurna puljong ja tõsta liha välja.
500 g keedetud peeti
3 kartulit
1 sibul
1 porgand
1-2 sl tomatipastat
100-200 g kapsast
soola, pipart
0,5-1 sl kanget äädikat
1 sl suhkrut
Riivi peedid ja selga 1 tl äädikaga (aitab värvi hoida). Hauta hakitud sibul ja riivitud porgand pehmeks, lisa tomatipasta ja hauta veidi veel. Tõsta segu puljongisse ja keeda 5 minutit. Lisa tükeldatud kartul ja viilutatud kapsas. Keeda 10 minutit. Lisa peet ja tükeldatud liha, keeda 5 minutit ning maitsesta. Serveeri hapukoorega.
teisipäev, 6. september 2011
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar