kolmapäev, 1. juuni 2011

Pelmeenid

Kust tuleb inimesel idee 30-kraadise kuumaga hakata pelmeene tegema? Tont seda teab. Igatahes tehtud nad said ja olen tulemusega rohkem kui rahul. Ainult et nüüd on vaja vormijahile minna, kuna käsitsi ma seda tööd enam ette ei võta. Kah mul käsitöökompvekid, mille kallal nokitseda.



8 dl jahu

1 muna

1 tl soola

2 dl vett



Täidis:

400 g seghakkliha

1 väike sibul
1 küüslauguküüs
1 pisike muna
1 tl soola
pipart



Sõelu jahu lauale kuhja, tee sisse süvend. Vala sinna sisse muna, vesi ja sool. Sõtku ühtlaseks taignaks ja lase 30 minutit kilega kaetult seista. Täidiseks sega hakkliha, purustatud küüslauk, sibul (ka sibulat annab edukalt küüslaugupressiga purustada), muna ja maitseained. Rulli taigen lauale, tee cäiksema klaasiga rattad ja vormi pelmeenid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...