Peale selle, et mina pole enam ühestki Eesti poest leidnud lagritsajäätist (varem oli Ingmanil Kings), ei leia siit ju õiget lagritsatki. Huvitav, et põhjanaabrid ei ole meie kaubandusele jälge jätnud. Mis siis ikka, tuleb endal teha lagritsajäätist. Loomulikult ei suutnud ma Viljandi poest mõistlikku toorainet leida ja nii ongi tulemus midagi karamelli- ja lagritsamaitse vahelist. Mis aga ei tähenda, et lõpptulemus oleks halb, otse vastupidi! Uus versioon valmib siis, kui kuskilt õnnestub saada korralikku lagritsat.
Mari-Liisi blogist on pärit idee kasutada jäätises mascarponet.
4 dl koort
300 g mascarponet
1 dl suhkrut
0.5 dl piima
u 100 g lagritsat
Tükelda lagrits peeneks. Kuumuta piim ja lisa sellesse pool lagritsatükkidest, keeda ca 5 minutit, et lagritsamaitset välja tuua. Jahuta veidi ja lisa mascarponele. Sega hästi ühtlaseks. Vahusta koor suhkruga ja lisa toorjuust. Tõsta segu külmutusnõusse. Sega iga tunni tagant.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar