teisipäev, 7. juuni 2011

Kreemine rabarberikook

See on tõenäoliselt selle kevade viimane rabarberikook. Täitsa maitsev ja ilus ka. Minu rabarberikookide edetabeli esikohta ta siiski ei hõiva. Latt on lihtsalt liiga kõrgel.

Aga Juci retsept on sellegipoolest proovimist väärt.

3 dl jahu
0,75 dl suhkrut
näpuga soola
100 g külma võid
1 munakollane
1 sl maitsestamata jogurtit

2 rabarbrivart
1,2 dl suhkrut
2 dl vahukoort
1 muna
Peale:
3 munavalget
1 dl suhkrut
1 sl sidrunimahla

Haki külm või, jahu, sool ja suhkur. Lisa munakollane ja jogurt, mudi ühtlaseks. Lase kilesse pakitult seista 30 minutit külmikus.

Tükelda rabarber ja lase 0,5 dl suhkruga 10 minutit seista. Kurna tekkinud vedelik ära. Suru taigen määritud vormi põhja ja külgedele. Lao peale rabarber ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit. Sega muna vahukoore ja ülejäänud suhkruga. Vala rabarberitele ja küpseta u 30 minutit (vajadusel fooliumiga kattes).
Vahusta toasoojad munavalged suhkruga ja sidrunimahlaga kõvaks vahuks. Tõsta koogile ja küpseta helepruuniks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...