neljapäev, 23. juuni 2011

Martsipani-maasika kook

Kevadel martsipani-rabarberi kooki tehes mõtlesin kohe, et seda peaks proovima ka maasikatega. Mulle isiklikult maitses rabarberitega rohkem. Aga noh, mida mina ka kookidest tean.

150 g võid
1 dl suhkrut
2 munakollast
3,5 dl jahu
1 tl soola

2 muna
300 g martsipani
3 sl toorjuustu
300 g maasikaid

Vahusta toasoe või suhkruga, sega juurde munakollased ja soolaga segatud jahu. Sega ühtlane taigen ja suru vormi põhja ja külgedele. Püreesta munad, martsipan ja toorjuust ühtlaseks, vala põhjale ja lao peale maasikaviilud. Küpseta 200 kraadi juures 40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...