kolmapäev, 29. detsember 2010

Piparkoogid

Minu elu esimesed isetehtud taignast piparkoogid. Millegipärast arvasin ikka, et piparkoogitaigna tegemine on mingi tuumafüüsika, aga ei ole ühti. Esimene ports tuli nii hea, et tuli tegu korrata. Esimese satsi tegemisel kasutasin Dansukkeri tumedat siirupit ja Santa Maria piparkoogimaitseainet ja teisel korral heledat siirupit ja "pärismaitseaineid". Said ühtviisi head. Laura, asenda munad 1 dl vahustamata rõõsa koorega ja peaks hakkama saama küll.

(Retsept nami-namist)

2 dl siirupit
2 dl suhkrut
pool pakki piparkoogimaitseainet või sobilik segu nelgist, kardemonist, ingverist ja kaneelist
250 g võid
2 muna
10-11 dl jahu
2 tl (triikis) soodat

Kuumuta potis siirup, suhkur ja maitseained keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sega sisse tükeldatud või. Lisa kloppides munad. Sega sooda jahuga, lisa segule ja sõtku läikivaks. Paki kilesse ja lase seista vähemalt järgmise päevani.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...