Minu elu esimesed isetehtud taignast piparkoogid. Millegipärast arvasin ikka, et piparkoogitaigna tegemine on mingi tuumafüüsika, aga ei ole ühti. Esimene ports tuli nii hea, et tuli tegu korrata. Esimese satsi tegemisel kasutasin Dansukkeri tumedat siirupit ja Santa Maria piparkoogimaitseainet ja teisel korral heledat siirupit ja "pärismaitseaineid". Said ühtviisi head. Laura, asenda munad 1 dl vahustamata rõõsa koorega ja peaks hakkama saama küll.
(Retsept nami-namist)
2 dl siirupit
2 dl suhkrut
pool pakki piparkoogimaitseainet või sobilik segu nelgist, kardemonist, ingverist ja kaneelist
250 g võid
2 muna
10-11 dl jahu
2 tl (triikis) soodat
Kuumuta potis siirup, suhkur ja maitseained keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sega sisse tükeldatud või. Lisa kloppides munad. Sega sooda jahuga, lisa segule ja sõtku läikivaks. Paki kilesse ja lase seista vähemalt järgmise päevani.
kolmapäev, 29. detsember 2010
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar