kolmapäev, 15. detsember 2010

Jänesepirukas

Taaskord kostitati meid värske jäneselihaga, mis juba ära tükeldatud ning soola ja basiilikuga kausis ootas - mugav elu, kas pole? Kuna liha oli ka seekord palju, valmis mustsõstrakastmes hautatud jänkuprae ülejääkidest suurepärane pirukas.

Pool lehttaigna pakist
veidi õli
1 sibul
1 punane paprika
200 g küpset küülikuliha
soola-pipart
1 dl piima
1 muna
1 dl riivjuustu
0,5 dl pecorino juustu

Rulli lehttaigen õhemaks, lõika ümmarguseks ja vooderda sellega vormi põhi ja küljed. Pane peale küpsetuspaber, vala sisse herned (nii ei vaju ääred alla) ja küpseta 10 minutit 200 kraadi juures.
Viiluta sibul, tükelda paprika ja liha, prae väheses õlis läbi, maitsesta. Klopi lahti muna, lisa piim ja riivjuust. Lisa lihasegu ja vala eelküpsetatud põhjale. Riivi kõige peale pecorino juustu ja küpseta 20 minutit 200-kraadises ahjus.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...