Minu peas on nimekiri toitudest, mida tahan ära proovida. See nimekiri on pikk-pikk, aga aeg-ajalt jõuan siiski mõne nendest likvideerida. Üks neist on Pavlova-tort, mis on üle aasta järjekorras seisnud (muidugi on ka veel kannatlikumaid, kes juba aastaid oma järge ootavad;).
Pere kõige pisema 1. kuu sünnipäevaks ta siis valmis. Tulemusega jäin väga rahule, ikka midagi hoopis teistsugust kui harjumuspärased tordid.
5 munavalget
200 g suhkrut
2 tl maisitärklist
1 tl valget veiniäädikat
peale:
2 dl vahukoort
200 g kohupiima
3 sl suhkrut
1 granaatõun
Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa kolmes jaos suhkur ja vahusta edasi. Kui vaht on tugev ja läikiv, lisa maisijahu ja veiniäädikas, sega läbi ja säti küpsetuspaberile ca 23 cm ringi kujuliselt. Pane 170-kraadisesse ahju ja landa kohe temperatuur 140 peale. Küpseta ca 1 tund. Ava ahjuuks ja lase põhjal jahtuda.
Vahusta koor suhkruga, sega kohupiimaga ja vala põhjale. Kaunista granaatõunaseemnetega.
P. S järgmisel korral proovin ainult vahukoorega.
esmaspäev, 20. detsember 2010
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar