esmaspäev, 20. detsember 2010

Pavlova

Minu peas on nimekiri toitudest, mida tahan ära proovida. See nimekiri on pikk-pikk, aga aeg-ajalt jõuan siiski mõne nendest likvideerida. Üks neist on Pavlova-tort, mis on üle aasta järjekorras seisnud (muidugi on ka veel kannatlikumaid, kes juba aastaid oma järge ootavad;).

Pere kõige pisema 1. kuu sünnipäevaks ta siis valmis. Tulemusega jäin väga rahule, ikka midagi hoopis teistsugust kui harjumuspärased tordid.

5 munavalget
200 g suhkrut
2 tl maisitärklist
1 tl valget veiniäädikat

peale:
2 dl vahukoort
200 g kohupiima
3 sl suhkrut
1 granaatõun

Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Lisa kolmes jaos suhkur ja vahusta edasi. Kui vaht on tugev ja läikiv, lisa maisijahu ja veiniäädikas, sega läbi ja säti küpsetuspaberile ca 23 cm ringi kujuliselt. Pane 170-kraadisesse ahju ja landa kohe temperatuur 140 peale. Küpseta ca 1 tund. Ava ahjuuks ja lase põhjal jahtuda.
Vahusta koor suhkruga, sega kohupiimaga ja vala põhjale. Kaunista granaatõunaseemnetega.

P. S järgmisel korral proovin ainult vahukoorega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...