neljapäev, 30. detsember 2010

Cannellonid

Juba pikka aega on minult nõutud cannellonisid ja pool pakki torusidki ootas kapis ligi aasta. Lõpuks tegin ära. Mina ise ei ole eriti bešamellkastme fänn, aga kuna teistele perekondlastele väga maitseb, siis peab neile ju aeg-ajalt vastu tulema.

Kogus 3-le, kasutusse läks väike ahjuvorm ja sinna mahtus kenasti 9 toru.

Täidis:
300 g hakkliha
veidi õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
3 tl tomatipastat
10 väiksemat ploomtomatit
1 dl vett
soola-pipart-basiilikut

Bešamellkaste:
50 g võid
3 sl jahu
4 dl piima
1 dl riivjuustu
soola-pipart
riivitud muskaatpähklit
peale riivimiseks veidi pecorinot

Tükelda sibul ja küüslauk ja prae klaasjaks. Lisa hakkliha ja prae läbi, maitsesta. Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi. Tükelda tomatid ja lisa koos veega hakklihale. Hauta 10 minutit. Bešamellkastme jaoks sulata või, prae selles jahu ja lisa piim. Kuumuta paksenemiseni, maitsesta ja lisa riivjuust.

Täida torud hakklihaseguga, lao võitatud vormi ja vala üle kastmega. Riivi peale veidi pecorinot ja küpseta 200 kraadi juures ca 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...