teisipäev, 31. august 2010

Väikesed fetapirukad

Spinatipirukaga samaaegselt valmisid väikesed maitsvad fetapirukad, mille üldretsept on pärit raamatust "100 pirukat". Kuna sööjaid hetkel meil eriti ei ole, siis tegin pisikese koguse, nimelt 6 pirukat.

250 g lehttaigent
100 g fetat
1 dl riivjuustu
1 tomat
5-6 rohelist oliivi
kuivatatud basiilikut
määrimiseks muna

Lõika taignast ruudud ja mõned pikad ribad. Sega feta ja riivjuust ning lisa pisikesteks tükkideks lõigatud tomat ja oliivid. Maitsesta basiilikuga ja aseta iga taignaruudu kesele kuhjake segu. (Muide, valminud segu maitseb ka küpsetamata kujul ohtlikult hästi.) Pane taignaribad risti üle, määri munaga ja küpseta 200-kraadises ahjus ca 15-20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...