teisipäev, 24. august 2010

Aprikoosi-juustukook

Mõnel kõige palavamal suvepäeval läksid mõtted sügisele, vihmale ja teejoomisele. Täna hommikul andiski selleks põhjust väikese inimese 5. sünnipäev. Ja ilm on ka nagu valatud (sõna otseses mõttes).

Sünnipäevaks valmis juustukook. Kuigi harva, küpsetan vahel ilma konkreetset retsepti ette võtmata. Seekord läks täitsa õnneks.

Põhi:
100 g võid
3 dl jahu
0,5 dl suhkrut
1 muna

Kate:
konservaprikoose
200 g toorjuustu
200 g kohupiima
2 muna
1 dl suhkrut
1 dl koort
poole sidruni mahl

Mudi põhja koostisosadest taigen ja suru vormi põhja ja äärtele. Lase külmikus ca pool tundi seista. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit. Sega kokku kõik katte ained peale aprikooside. Lao aprikoosipoolikud eelküpsetatud põhjale ja vala kohupiimamass peale. Küpseta ca 1 tund 180 kraadi juures.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...