Aprikoosi-juustukook
Mõnel kõige palavamal suvepäeval läksid mõtted sügisele, vihmale ja teejoomisele. Täna hommikul andiski selleks põhjust väikese inimese 5. sünnipäev. Ja ilm on ka nagu valatud (sõna otseses mõttes).Sünnipäevaks valmis juustukook. Kuigi harva, küpsetan vahel ilma konkreetset retsepti ette võtmata. Seekord läks täitsa õnneks.
Põhi:
100 g võid
3 dl jahu
0,5 dl suhkrut
1 muna
Kate:
konservaprikoose
200 g toorjuustu
200 g kohupiima
2 muna
1 dl suhkrut
1 dl koort
poole sidruni mahl
Mudi põhja koostisosadest taigen ja suru vormi põhja ja äärtele. Lase külmikus ca pool tundi seista. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180 kraadi juures 10-15 minutit. Sega kokku kõik katte ained peale aprikooside. Lao aprikoosipoolikud eelküpsetatud põhjale ja vala kohupiimamass peale. Küpseta ca 1 tund 180 kraadi juures.


Kommentaarid
Postita kommentaar