neljapäev, 1. oktoober 2009

Talvevarudest

Sel aastal olen teinud erinevaid hoidiseid. Igal juhul rohkem kui eelmisel. Vahepeal tundus asi juba mingi haigusena, mille käes vaevleja lihtsalt peab poole ööni köögis midagi purki toppima, kuumutama, keetma, sildistama, kaanetama. Täitsa põnevusega ootan, palju purke kevadel keldrist minema pean viskama...


Tomati-sibula tarretis:

1 kg tomateid
0,5 kg sibulat
1 spl musta terapipart
5 loorberilehte
2 spl suhkrut
1-1,5 spl äädikat
30 g želatiini
2 spl meresoola
1,5 l vett

Aseta tomativiilud ja sibularõngad kihiti purkidesse. Lisa želatiinile külma vett ja jäta paisuma. Keeda potis vesi koos soola, suhkru, loorberilehtede ja piprateradega. Viimasena lisa äädikas. Tõsta pott tulelt ja lisa aeglaselt sulatades želatiin. Vala purkidesse nii, et igas purgis oleks loorberileht ja veidi pipraterasid.
Kuumuta ca 10 minutit ja sule purged õhukindlalt!




Marineeritud köögivili

Meelepärases koguses porgandit, sibulat, lillkapsast, kurki
2 dl 10% äädikat
2 dl vett
1 dl suhkrut
1 sl soola
10tera pipart
5 tera vürtsi
Lisa vette maitseained ja keeda marinaad valmis. Keeda lillkapsaõisikuid eraldi paar minutit soolaga maitsestatud vees ja kurna. Lao viilutatud-tükeldatud köögiviljad kihiti purkidesse ja vala marinaadiga üle. Sulge purk õhukindlalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...