teisipäev, 31. märts 2020

26. nädal: mereandidega pizzakesed

Pizzette e focacce di mare ehk Kauatehtud Kaunikene. See retsept ootas pikalt, enne kui teoks sai. Kallid püsikülalised siin blogis: luban ennast parandada ja jälle järje peale saada oma väljakutsega.
Retsept raamatust "Pane &co il fornaio a casa tua".

Kuna plaanin neid kunagi veel teha, siis panen originaalretsepti (mina olin sunnitud seekord kasutama külmutatud mereande).


400 g pitsatainast, nt see
150 g tükeldatud tomatit
300 g rannakarpe
100 g krevetisabasid
50 ml valget veini
6 sl exrtavirgin oliiviõli
1 sl hakitud peterselli
1 paprika
1 küüslauguküüs
pipart soola

Pane hakkama pizzatainas: mina tegin eespool viidatud retseptist topeltkoguse.
Pane puhastatud rannakarbid koos 1 sl oliiviõli purustatud küüslaugu  ja veiniga pannile. Kuumuta kuni karbid avanevad. Puhasta. Tükelda paprika ja prae oliiviõlis 5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.Toored krevetid puhasta ja prae oliiviõlis 1 minuti jooksul läbi (mitte rohkem!), maitsesta soolaga. 
Rulli kerkinud tainas jahusele lauale (mina vajutasin kätega), tee u 5 cm läbimõõduga kettad ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta igale kettale tükeldatud tomateid, piserda oliiviõli ja purusta peale natuke soola. Küpseta 225-kraadises (mina paneks 200) u 15 minutit. 
Tõsta igale pizzakesele praetud paprikat, karpe-krevette ja raputa üle hakitud peterselliga. Lase ahjus veel 2 minutit küpseda. Serveeri soojalt (loomulikult ikka koos klaasi külma veiniga).
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...