Mangotort
Tänase tordi näol on tegu kõigi mangosõprade unistustega. Mis meie peres tähendab, et suurem laps sõi tordist ära tubli poole ja väiksem judistas ainult vastikusest õlgu.
Aga ikkagi, missugune värv!
Idee Kadrilt ja retsept nami-namist:
Aga ikkagi, missugune värv!
Idee Kadrilt ja retsept nami-namist:
Põhi:
200 g purustatud kakaoküpsiseid
80 g sulatatud võid
Täidis:
500 g mangopüreed
200 g maitsestamata jogurtit
2 dl 35% rõõska
koort
3 sl suhkrut
3 sl sidrunimahla
9 lehte želatiini
Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Suru
küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta
põhja 180-kraadises ahjus 7-8 minutit.Tõsta välja jahtuma.
Pane želatiinilehed 5-10 minutiks
külma vette.
Sega suures kausis mangopüree ja
jogurt. Kuumuta sidrunimahl, lisa 2-3 sl kuuma vett. Suru želatiinilehed
kuivaks ja lahusta need kuumas sidrunimahlas. Nirista želatiinisegu peene joana
mango-jogurtisegu hulka.
Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka.
Kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook 4 tunniks külmkappi tahenema. Kui on plaan lasta koogil üle 10 tunni seista, piisab ka 8 želatiinilehest.
Vahusta rõõsk koor suhkruga ning sega õrnalt mango-jogurtisegu hulka.
Kalla mangosegu küpsisepurupõhjale ning pane kook 4 tunniks külmkappi tahenema. Kui on plaan lasta koogil üle 10 tunni seista, piisab ka 8 želatiinilehest.
Mämm-mämm :)
VastaKustutaKadri