laupäev, 23. veebruar 2013

Šokolaadiküpsised

Esimest korda elus õnnestus teha küpsiseid, millega ma tõesti väga-väga rahule jäin. Mõnusalt šokolaadised ja krõbedad. Täisterajahu kasutamine lisab veelgi muredust. Valmistamine ei nõua kuigi palju vaeva, küll aga kaovad nad ülikiirelt taldrikult.
Tervitan Anne!

Kogusest saab 24 suurt küpsist.

200 g võid
1 dl rafineerimata suhkrut
näpuotsatäis soola
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2 dl täisterajahu
1,5 dl tavalist jahu
0,5 dl kakaopulbrit

Vahusta toasoe või suhkru ja soolaga. Lisa muna ja vahusta veidi veel. Sega kuivained omavahel ja vala võivahu juurde. Mätsi taignaks ja lase 1 tund külmkapis taheneda. Jaga taigen võrdseteks osadeks. Iga osa tee palliks ja vajuta ahjuplaadil laiaks. Küpseta 175 kraadi juures ca 13 minutit. Lase täielikult jahtuda. Retsept, milles tegin mõned muudatused, on pärit allikast, mida enam tuvastada ei suuda;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...