reede, 1. veebruar 2013

Pasta carbonara

Itaalia toitudega on juba kord nii, et need on väga lihtsalt ja ülimaitsvad. Täiesti tarbetu tundub retseptide tuunimine ja parendamine. Jällegi, Eesti söögikohtades olen kohanud igasuguseid variante, millest üht, keeduvorsti ja koorega, ei taha meenutadagi :D
Siin siis kõige originaalilähedasem variant ilma vahukoore, seente ja muu põnevata.

Kogus 3-le

spagetid
sool
1 sl oliiviõli
150 g suitsupeekonit (viilutamata)
4 munakollast
2 dl riivitud parmesani
peotäis peterselli
värskelt jahvatatud pipart

Pane spagetid soolaga maitsestatud vette keema. Tükelda peekon väikesteks kuubikuteks ja prae mõnusalt pruuniks. Pane kaussi munakollased ja vispelda läbi. Lisa parmesan, petersell ja jahtunud peekon. Sega läbi. Kurna pasta ja vala munasegule. Sega kiiresti läbi ja raputa peale musta pipart.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...