teisipäev, 19. veebruar 2013

Kodumaine köfte kebab

Araabia päritolu köfte (või kefta või kofta) kebab on maakeeli vardas küpsetatud hakkliha. 
Originaalis ei kasutata kebabi valmistamisel muidugi sealiha, vaid lamba oma. Minu kodumaine variant on küll segahakklihast (50-50 veis ja siga), ent kasutatud vürtsid muudavad tavalise "kotleti" võrratuks ning mõtted kipuvad vägisi kaugemale rändama. Kui ükskord ikkagi kevad saabub, on plaanis neid ka sütel valmistada.

Kogus neljale:

500 g hakkliha
1 väike muna
soola-pipart
1 sibul
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud koriandrit
1 tl paprikapulbrit
peotäis hakitud peterselli

Koori sibul ja haki hästi peeneks (mina pressin tegelikult läbi küüslaugupressi), lisa hakklihale. Lisa ka kõik ülejäänud maitseained ja muna. Mätsi korralikult läbi ja jäta vähemalt tunniks külmkappi maitsestuma. Suru hakkliha tikkude või varraste külge ja küpseta 200-kraadises praeahjus ca 20 minutit.
Serveeri kodujuustusalati, toorsalati või lihtsalt pitaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...