esmaspäev, 25. juuni 2012

Caesari salat

Caesari salatiga on alalõpmata üks jama. Väljas söömas käies seda tellida ei julge, sest isegi kui üle küsida, mida toit täpselt sisaldab, võid ikka saada midagi imelikku. Ja kodus on pidevalt nii, et kui tekib salatiisu, siis on mõni komponent puudu ja meie linna poodidest praktiliselt ka võimatu leida. Seekord aga oli kõik paigas - värsked munad, anšoovised ja mõnus värske salat minu isiklikust uuest ja imelisest kasvuhoonest.
Iga liigutus selle salati tegemisel tasub ennast ära!

Kogused kolmele:
1 suur või mitu väiksemat rooma salati pead
2 munakollast

1 tl dijoni sinepit
6 spl oliiviõli
1 spl sidrunimahla
2 anšoovisefileed
1 tl worcesteri kastet
veidi soola
1 küüs küüslauku
peotäis riivitud parmesani
5-6 viilu ciabattat
oliiviõli
soola
küüslauku

Klopi munakollased koos sinepiga lahti. Hakka vispeldamise ajal lisama tilkhaaval õli ja kõige lõpuks ka sidrunimahl, nii oled saanud majoneesi.  Purusta uhmris anšoovisefileed, vispelda eelneva hulka. Ikka kogu aeg edasi vispeldades lisa worcesteri kaste, purustatud küüslauk ja parmesan. Vajadusel maitsesta soolaga ja jäta kaste külma seisma. Krutoonide tegemiseks tükelda ciabatta, nirista peale oliiviõli ja sega kausis koos purustatud küüslauguga läbi. Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks (u 5-7 min). Rebi salat mõnusateks tükkideks ja sega kastmega läbi. Tõsta taldrikutele ja puista peale krutoonid. Mmmmmmm....



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...