teisipäev, 12. juuni 2012

Banitsa

Bulgaarias süüakse banitsat harilikult hommikusöögiks, kas siis külmalt või soojalt, spinatiga või ilma. Minu arvates sobib see suurepäraselt koos värske salatiga ka lõunaks või klaasi veiniga niisama mõnulemiseks.

1 pakk filotainast (450g)
300 g fetat
4 muna
1 dl vett
soola-pipart
oliiviõli

Sulata taigen, määri ahjuvorm õliga. Klopi lahti munad, maitsesta soola-pipraga (sõltuvalt feta soolasusest), lisa vesi. Võta pakist 3 taignalehte, kortsuta kokku ja kata nendega vormi põhi. Kasta kergelt munaseguga, murenda peale tükk fetat ja nirista oliiviõli. Võta jälle 3 lehte, kortsuta kokku ja lisa uue kihina. Korda niiviisi kihte kuni taignalehed on otsas. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase veidi jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...