Bulgaarias süüakse banitsat harilikult hommikusöögiks, kas siis külmalt või soojalt, spinatiga või ilma. Minu arvates sobib see suurepäraselt koos värske salatiga ka lõunaks või klaasi veiniga niisama mõnulemiseks.
1 pakk filotainast (450g)
300 g fetat
4 muna
1 dl vett
soola-pipart
oliiviõli
Sulata taigen, määri ahjuvorm õliga. Klopi lahti munad, maitsesta soola-pipraga (sõltuvalt feta soolasusest), lisa vesi. Võta pakist 3 taignalehte, kortsuta kokku ja kata nendega vormi põhi. Kasta kergelt munaseguga, murenda peale tükk fetat ja nirista oliiviõli. Võta jälle 3 lehte, kortsuta kokku ja lisa uue kihina. Korda niiviisi kihte kuni taignalehed on otsas. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 30 minutit. Lase veidi jahtuda.
teisipäev, 12. juuni 2012
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar