neljapäev, 21. juuni 2012

Bruschettad pesto ja tomatiga

Lõpuks ongi ta käes: soe, päikseline ja lõhnav suvi. Tema auks sai esimesest basiilikusaagist valmis tehtud selle suve esimene pesto.

Pesto:
suur punt basiilikulehti (u 150 g)
1 suur küüslauguküüs
4 sl seedermänni seemneid
4 sl parmesani
1 dl oliiviõli
vajadusel soola

Purusta uhmris küüslauk ja seemned, hakka vähehaaval lisama basiilikulehti. Kui mass on ühtlane, lisa juust ja oliiviõli ning sega veel läbi. Vajadusel maitsesta soolaga. Säilib külmikus õlikihi all mitu kuud.

Bruschettad:
vastavalt sööjate kogusele ciabattaviile
paar tl oliiviõli
vastvalminud pestot
tomativiile
musta pipart

Viiluta sai ja määri õrnalt pealt õliga. Rösti saiu ca 160-kraadises ahjus 10 minutit. Tõsta peale kiht pestot, tomativiil ning värskelt purustatud pipart.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...