neljapäev, 1. detsember 2011

Krõbe kana magushapus kastmes

See Meriti blogist pärit retsept on mul juba pea aastajagu olnud arvutis lemmikute all, aga no ei ole olnud aega ette võtta. Nüüd sai viga parandatud ja see roog hakkab ilmselt üle nädala meie lauale jõudma.

Retseptis olulisi muudatusi polnudki vaja teha, kõik oli täpselt timmitud. Kogusest piisas kahele. Seega kui sööjaid on rohkem, tuleks koguseid vastavalt suurendada.

2 suuremat broilerifileed
2 munavalget
2 hakitud küüslauguküünt
4 spl sojakastet
praadimiseks 200 grammi maisitärklist
õli

Magushapu kastme jaoks:
2 spl kõrvitsaseemneõli
2 spl rapsiõli
1 punane sibul
3-5 naati rohelist sibulat (ainult valge osa)
1 suur paprika
1 tl riivitud ingverit
4 spl ketšupit
2-4 spl riisiäädikat
4 spl tuhksuhkrut
3 spl sojakastet
200 ml kanapuljongit
1 tl maisi- või kartulitärklist
vajadusel soola

Klopi munavalged lahti, sega ülejäänud marinaadiainetega. Sega juurde 2 cm tükkideks lõigatud kanafilee, lase maitsestuda 2-3 tundi. Püherda kanatükke maisitärklises ja prae kuumas õlis mõlemalt poolt kuldseks ja krõbedaks. Tõsta kõrvale.
Kuumuta pannil õlid ja prae 4-5 minutit ribadeks sibulat. Lisa ribastatud paprika, riivitud ingver ja pikkadeks ribadeks lõigatud roheline sibul. Sega kokku ketšup, veiniäädikas, sojakaste, tuhksuhkur ja tärklis, vala pannile koos kuuma puljongiga. Kuumuta kaste läbi ja lase pakseneda. Vahetult enne serveerimist sega kokku kanatükid ja kaste. Juurde sobib riis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...