neljapäev, 29. detsember 2011

Coq au vin

"Kas sa kukke tahad?" Sellise küsimuse osaliseks sain ühel ilusal detsembrikuupäeval. Loomulikult ma tahtsin, sest veinis hautatud kukk oli mul juba pikka-pikka aega plaanis.
Ei hakka sellest kuulsast prantsuse talupojatoidust pikemalt kirjutada, google annab otsijale piisavalt infot.
Retseptiga on nii, et kuna ma aja jooksul lugesin väga paljusid erinevaid retsepte, siis kujuneski selline "enda oma".

1 kukk
1 sl võid
u 15 šarlottsibulat
5 küüslauguküünt
150 g peekonit
1 tl värskeid tüümianilehti
soola-pipart
200 g šampinjone
750 ml noort punast veini (minul oli Pinot Noir)
500 ml kanapuljongit
2 loorberilehte
1 sl pehmet võid, 1 sl jahu

Sulata haudepotis või ja kuumuta selles sibulaid. Lisa tükeldatud peekon, hakitud küüslauk ja tüümian. Kuumuta mõned minutid. Prae tükeldatud kuketükid mõlemalt poolt pruuniks, maitsesta soola-pipraga ja tõsta potti. Lisa seened (väiksed võivad ka tervelt olla, mina lõikasin paksud seibid), vein, kanapuljong, loorber. Hauta 30 minutit. Vajadusel lisa soola. Tõsta linnutükid potist välja. Kurna kaste läbi ja keeda, kuni osa vedelikust on aurustunud. Sega või ja jahu ühtlaseks ja sulata kuumas kastmes, pidevalt segades. Tõsta kukk uuesti potti ja ka kõik muu, mis sõelale jäi. Serveeri värske salati ja krõbeda saiaga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...