pühapäev, 4. detsember 2011

Heeringatort

Seda ei juhtu just väga tihti, et ühte toitu 2 nädala jooksul 2 korda tuleks teha. Aga see heeringa-kodujuustutort on tõeline hitt! Maitses ka heeringat mitte väga armastavatele inimestele.
Retsept pärit raamatust "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2"

Põhi:
8-10 leivaviilu
0,25 dl piima
4-5 tl võid

Täidis:
200 g heerigafileed (õlita)
1 punane sibul
2 marineeritud kurki
suur punt tilli
200 g kodujuustu
2 dl hapukoort
2 dl vahukoort
soola-pipart
5 želatiinilehte
0,5 dl sidrunimahla

Lõika leivaviiludelt ära koorik ja lao tihedalt lahtikäiva vormi põhja, vajadusel leivatükke parajaks lõigates. Immuta piimaga ja määri peale veidi võid. Aseta külmkappi täidist ootama. Tükelda heeringas, sibul, kurk ja till. Lisa hapukoor, kodujuust ja vahustatud koor. Sega läbi ja maitsesta soola-pipraga. (Kui heeringas on väga soolane, ei pruugi soola enam lisada.) Leota želatiinilehti 10 minutit külmas vees, siis pigista vesi välja ja sulata sidrunimahlas. Lase pisut jahtuda ja nirista segades täidise hulka. Vala segu põhjale ja lase vähemalt 5 tundi külmas seista. Aseta vorm mõneks hetkeks kuuma vette, nii tuleb see vormist kenasti välja. Kaunista nt sibularatastega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...