teisipäev, 16. august 2011

Kõrvitsa-juustukook

Sügisel tegin sügavkülma kõrvitsapüreed just selle koogi tarbeks. Ja no näed, ei läinud aastatki ja valmis ta ongi:D
Retsept raamatust "Juustukoogid"
Põhi: 200 g digestive küpsiseid
0,5 dl suhkrut
100 g võid
1 tl kaneeli
Täidis:800 g toorjuustu
2 dl suhkrut
2 dl fariinisuhkrut
4 muna
3 dl kõrvitsapüreed
näpuga soola
1 tl kaneeli
0,5 tl riivitud muskaatpähklit
näpuotsaga jahvatatud ingverit

Purusta küpsised, sega kaneeli ja suhkruga, vala juurde sulatatud või. Sega ja vajuta 28 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele. Lisa toasoojale toorjuustule suhkrud ja vahusta. Lisa ükshaaval munad, pidevalt edasi vahustades. Vahusta hulka ka kõrvitsapüree ja maitseained. Vala segu vormi ja küpseta 160 kraadi juures 1,5-2 tundi. Kui kook veel keskelt võbiseb, on valmis. Lase vormis jahtuda, seejärel mässi kook fooliumisse ja lase järgmise päevani (soovitavalt ülejärgmiseni) külmikus seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...