reede, 12. november 2010

Puravikurisoto

Nüüd võib vist väita, et risoto on päris kindlasti minu lemmiktoit (või vähemalt üks paljudest). Õnneks on pool sügavkülma võiga praetud puravikke täis, nii et sel talvel jätkub rõõmu kauemaks. Ainus, mis jäi täiuslikust õnnest puudu, oli klaas külma valget veini. Paraku peab selle väikse asjaga nüüd veel aastakese ootama.
Veidi õli
2 dl risotoriisi
200 g puravikke (minul siis eelnevat vähese võiga praetud)
2 sibulat
2 küüslauguküünt
2 dl valget veini
u 1 l puljongit
1 dl parmesani

Tükelda sibul ja küüslauk ja kuumuta õlis. Lisa riis ja puravikutükid ja kuumuta veel veidi. Hakka kulbihaaval lisama puljongit ja vahepeal veini. Kui riis on pehme, sega sisse riivitud pamesan. Puista peale peterselli ja vala külm vein klaasidesse - nii lihtne see ongi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...