reede, 5. november 2010

Jänkupraad šokolaadikastmega

Elus esimest korda õnnestus valmistada jänest. Mulle (ja ka kõigile teistele) väga meeldis, eriti hea oli kaste. Üllatus oli ainult see, KUI suur üks jänes olla võib. Liha sai nii palju, et sõime seda 2 päeva ja pool sai ikka koer omale (mitte et ta rahul poleks olnud). Kui muidugi terminites täpne olla, siis on tegu küülikuga.

(Retseptiidee: Toidutare.ee)

1 küüliku tükid
praadimiseks võid
2 dl puljongit
basiilik
soola-pipart

šokolaadikaste:
praeleem
2 dl koort
1 tk tumedat šokolaadi
soola-pipart
1 tl maisitärklist

Prae lihatükid mõlemalt poolt pruuniks, maitsesta ja pane ahjuvormi. Vala peale kuum puljong ja hauta 200 kraadi juures u tund. Kastme jaoks kurna ära praeleem, lisa koor ja riivitud šokolaad, keeda mõni minut. Maitsesta ja paksenda vajadusel maisitärklisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...