esmaspäev, 7. juuni 2010

Rabarberi-mandlikreemipirukas

Tegelikult ei ole ma üldse rabarberi austaja, aga mis on üks õige kevad ilma rabarberita?
Retsept on maikuu Oma Maitsest.
Põhi:
100 g võid
2 sl suhkrut
2 munakollast
2 dl jahu
1 sl tärklist
Täidis:
0,5 dl mandlilaaste
0,5 dl tuhksuhkrut
3 muna
2,5 dl kodujuustu
0,75 dl hapukoort
0,75 dl suhkrut
300 g tükeldatud rabarberit

Vahusta toasoe või ja suhkur ning lisa munakollased. Sega jahu ja tärklis ning sega võivahu hulka. Suru tainas vormi põhja ja äärtele. Tükelda mandlilaastud, lisa tuhksuhkur, sega. Lisa munad, kodujuust, hapukoor ja suhkur ning sega ühtlaseks. Vala põhjale rabarberid ja peale mandlisegu. Küpseta 200-kraadi juures ca 40 min.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...