esmaspäev, 7. juuni 2010

Pörkölt

Oma olemuselt peaks olema tegu sellise söögiga, mis sobib ideaalselt külma talveõhtusse - pikalt ahjus küpsev ja tervet maja magusa paprikalõhnaga täitev. Aga praegune "suveilm" ajab ka asja ära.
500 g sealiha (sobib ka veiseliha, kanaliha jne)
õli (ungarlased kasutaks muidugi searasva)
1 suur porru
1 küüslauguküüs
soola-pipart
2 tl paprikapulbrit
2 dl vett (või veini)
2 paprikat
2 tomatit
Tükelda liha ja prae õlis pruuniks. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Lisa viilutatud porru ja tükeldatud küüslauk. Vala juurde vesi, lase keema ja kalla kogu kupatus ahjupotti. Lase ca 15 minutit 200 kraadi juures haududa. Tükelda paprika, koori tomatid ja tükelda needki. Lisa ahjupotti ja lase veel 30 minutit haududa. Serveeri keedetud või ahjukartulitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...