Jõhvikakook, mis väga suurel määral tugineb Olga Kaju retseptile. Kuna tegin retseptis siiski mõne muudatuse ja tulevikus kindlasti kordan, siis panen siia kah üles. Ideaalne konsistents.
Põhi
100 g digestive küpsiseid
40 g kreeka pähkleid
45 g võid
Täidis
180 g jõhvikad
30 g vett
2 sl suhkrut
vanilli
4 g lehtželatiini (2 lehte)
100 g valget šokolaadi
50 g toorjuustu
150 g mascarponet
250 g vahukoort + 2 sl suhkrut
Kate
30 g jõhvikamoosi
40 g valget šokolaadi
80 g hapukoort
Purusta küpsised ja pähklid ning sega toasooja võiga. Vooderda lahtikäiv vorm küpsetuspaberi või toidukilega. Vajuta segu 19-20 cm vormi põhjale. Pane želatiin külma vette likku. Keeda paar minutit jõhvikad, vesi, suhkur ja vanill. Püreesta ja suru läbi sõela. Tõsta 30 g püreed kõrvale.
Sulata paisunud želatiin ülejäänud keedises. Lisa šokolaaditükid ja
sulata. Vahusta eraldi toorjuust-mascarpone ja vahukoor suhkruga, sega omavahel kokku. Sega veerand vahust leige keedise hulka ja seejärel ühenda
järelejäänud kreemiga. Kalla kohe koogivormi ja tõsta külmikusse.
Paari tunni pärast sulata vesivannil valge šokolaad, sega juurde moos ja hapukoor ning vala segu tordile. Lase min 12 tundi külmikus seista.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar