teisipäev, 25. jaanuar 2022

Bao ehk aurukukkel


Pärast seda, kui lahke jõuluvana mulle bambusauruti tõi, olen kaks korda baosid (baozisid) teinud ja juba teise korraga minu jaoks ideaalne tulemus (kogus, maitse jne). Seekord on vahel hiina liharoog char siu. Ülikiiresti sai terve pere lemmikuks.

Bao:

240 ml sooja vett (mitte kuuma!)
11 g kuivpärmi
2 sl suhkrut
1 tl soola
1 sl õli
400 g jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit +1 sl vett   

1 sl õli määrimiseks

Lahusta soojas veel pärm ja suhkur, las reageerida 10 min. Sega juurde jahu, sool ja õli. Sõtku vähemalt 10 minutit, kuni tainas on sitke ja ühtlane. Tee palliks, tõsta õliga määritud kaussi ja pane 1 tunniks sooja kohta toidukilega kaetult kerkima. Sega küpsetuspulber veega ja sõtku tainasse. Lase veel ca 15 minutit soojas olla. 

Jaga tainas 10 võrdseks osaks, tee pallid ja rulli ovaalid, määri pealt vähese õliga ja voldi kokku. Tõsta aurutajasse (kas eraldi paberil või lihtsalt augulise küpsetuspaberi peal) ja lase 10 minutit kerkida. Auruta kukleid 9 minutit.

Täida meelepärase liha (nt char siu, mille läbikeedetud marinaadist saab mõnusa kastme), porgandilaastude, rohelise sibula, kurgi vms-ga. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...