Tegu on parajalt vürtsika roaga, nii et see varemmainitud 10-aastane võttis veeklaasi kõrvale, aga toitu alles jätma polnud ka nõus.
Ajasin retseptis näpuga järgi, nii et loodetavasti Tuuli ei pahanda, et lisan lihtsalt kopipeisti tema retseptist.
1 kg broilerifileed või broileri kintsufileed
2 keskmist sibulat, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
Pöidlasuurune jupp ingverit
1 tl karripulbrit
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl jahvatatud kurkumit
1 tl jahvatatud jahvatatud koriandrit
1 tl cayenne´i pipart
400 g purk purustatud tomateid
200 g paksemat maitsestamata jogurtit
2+1 tl soola
1 dl õli
Veidi vett
Pipart ja suhkrut maitsetamiseks
Hakitud värsket koriandrit
1 tl garam masala maitseainet
Sidrunimahla
Tükelda kanafileed ja puista üle ca 2 tl soolaga. Kuumuta pannil õli
ning prae kanatükke, kuni need pruunistunud. Tõsta kanatükid pannilt
ning aseta kõrvale. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ning kuumuta pannil
sibul, küüslauk ja ingver. Hauta vaiksel kuumusel umbes kümmenkond
minutit . Lisa pannile karripulber, vürtsköömned, kurkum, koriander,
cayenne´i pipar ning veidi vett ning kuumuta minuti-paari jooksul läbi.
Lisa purustatud tomatid ning pool värske koriandri kogusest. Sega. Lisa
maitse järgi soola ja veidi suhkrut. Lisa kastmesse eelneval läbipraetud
kanafilee tükid ning kalla pannile ka kõik lihamahlad. Lisa ca 1 dl
vett ning lase keema tõusta nii, et kanatükid on kastmega kaetud. Puista
peale veel garam masala maitseaine ning ülejäänud koriander ning lase
kaanega kaetult haududa seni, kuni kanatükid on läbiküpsenud. Enne
serveerimist lisa veel jogurt, sega veidi ning piserda karri üle
sidrunimahlaga. Serveeri koos aurutatud riisiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar