reede, 7. august 2020

32. nädal: tom yum goong

Retsept on pärit Juta Raudnaski reisi- ja kokaraamatust "Samba, sake ja tšillikaun". Raamat ise on tore võimalus elada kaasa ühe pere maailmareisile, aga antud retsept oli veidi kahtlane. Esiteks see, et kogused on antud neljale, aga vedelikku on kokku ca 500 ml. Need 4 portsu peavad ikka päris pisikesed olema. Arusaadav, et maitse sõltub paljuski kasutatavatest toodetest ja keeruline ongi koguseid panna, aga nt 3 laimi (minul olid päris väikesed) on liig mis liig. 

Eks peab veel timmima. 

500 ml kanapuljongit

2 sidrunheinavart

4 cm jupp galangalijuurt

4-5 kahvirlaimi lehte

3 väikest šalottsibulat

1/4 väiksemast tomatist

suur peotäis austerservikuid (asendasin šampinjonidega)

10 suuremat krevetti

4-6 sl vahukoort

2-3 sl kookospiima

2 sl Tai tšillipastat

1 tl suhkrut

2 tl Tai kalakastet

3 laimi mahl

tšillit ja koriandrit


Viiluta õhukesteks viiludeks puhastatud galangal ja sidrunhein. Koori šalottsibulad ja lõika pooleks (kui on suuremad sibulad, siis sektoriteks). Aja puljong keema, sibul, galangal ja sidruhein. Keeda paar minutit. Lisa tomat ja laimilehed, keeda veel. Lisa tšillipasta, ja seened. Maitsesta suhkru, kalakastme ja laimimahlaga. Lisa vahukoor, kookospiim ja krevetid. Sega pidevalt, et ei läheks tükki. Tasakaalusta maitsed ja serveeri tšilli ja koriandriga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...