esmaspäev, 3. august 2020

31. nädal: kamašokolaadiga juustukook

Peale seda, kui loosiga tuli järjest 3. retsept, mille teostamiseks meie linnas lihtsalt toorainet ei leidunud, vajus mott kuidagi ära. 
Lõpuks otsustasin end ikka uuesti kokku võtta ja valmis kamamaitseline juustukook. Täiesti maitsev (eriti kui oled kamasõber), aga uuesti ei teeks (no pole nii kamasõber).

Igatahes täiesti töötav retsept L. Virkuse ja A. Kangi raamatust "Juustukoogid" (olen sealt raamatust vähemalt 10 retsepti proovinud ja kõik on suurepäraselt õnnestunud).

Põhi:
150 g kakaoküpsiseid
50 g võid

Täidis:
300 g kamašokolaadi
600 g maitsestamata toorjuustu
2 dl suhkrut
4 muna
3 munakollast
1,5 dl hapukoort

Peale:
100 tumedat šokolaadi
1,5 dl vahukoort
2 sl heledat siirupit

Purusta küpsised, sega sulanud võiga ja suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja.
Sulata 200 g kamašokolaadi kuumaveevannis. Sega toorjuust, suhkur, munad ja hapukoor ühtlaseks, lisa jahtunud šokolaad ja ülejäänud, tükeldatud kamašokolaad. Sega läbi, vala põhjale ja küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund. Jahuta ja hoia vähemalt 5 tundi külmas.
Sulata tume šokolaad, sega koore ja siirupiga ühtlaseks ning määri koogile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

32. nädal: tom yum goong

Retsept on pärit Juta Raudnaski reisi- ja kokaraamatust "Samba, sake ja tšillikaun". Raamat ise on tore võimalus elada kaasa ühe p...