29. nädal: martsipanitort šokolaadivahuga
Lia Virkuse ja Maire Suitsu "Kalevi šokolaadiraamatust" sattus selline tort. Iga oma keharakuga tundsin, et see on üks imelik tort. Mässasin mis ma mässasin, lõpptulemus oli täiesti söödav, isegi päris hea. Kas teeksin uuesti? Ei ole kindel.
Põhi:
150 g Kalevi martsipani
2 munavalget
1 muna
2 sl Kalevi kakaopulbrit Meie Mark
Põhi:
150 g Kalevi martsipani
2 munavalget
1 muna
2 sl Kalevi kakaopulbrit Meie Mark
Šokolaadivaht:
200 g Kalevi šokolaadi Bitter
2 munakollast
3 dl vahukoort
Kaunistuseks:
Kalevi kakaopulbrit Meie Mark, värskeid marju
Töötle toasoe martsipan munavalgete ja munaga ühtlaseks massiks. Sõelu peale kakao ja ja sega uuesti. Laota (õigem sõna oleks VALA) tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale, küpseta ahju alumisel siinil 175 kraadi juures 15 minutit ja lase jahtuda.
Sulata šokolaad madalal kuumusel ja mikserda juurde 0,5 dl rõõsa koorega segatud munakollased. Vahusta ülejäänud koor, kalla šokolaadisegu peale ja tõsta õrnalt segamini. Kalla saadud segu jahtunud koogipõhjale, lase jahedas tarduda mõned tunnid või järgmise päevani. Kaunista kakaopulbri ja marjadega.
Kommentaarid
Postita kommentaar