neljapäev, 13. veebruar 2020

23. nädal: kapsarull seentega

Liia Virkuse ja Pille Endeni "Seeneraamat" on varemgi meie peres kasutusel olnud. Lapsed meil muidugi seeni ei söö, nii et tegin originaalretseptis toodud kogusest poole. Sõime ära, aga päriselt minu maitse ei olnud.

Originaalkogused:
200 g riisi
800 g kapsast
500 g värskeid metsaseeni (minul olid külmutatud)
1 sibul
25 g võid
2 sl tomatipastat
2,5 dl lihapuljongit
jahu paneerimiseks
soola

Keeda riis soolaga maitsestatud vees. Vala sõelale, kalla üle külma veega, jahuta. Eralda kapsal pealmised lehed, vajadusel lõik rootsud õhemaks. Pane lehed 5 minutiks keevasse soolakasse vette.
Haki sibul ja seened, kuumuta pannil võis 10 minutit. Tõsta pliidilt, sega juurde riis ja tomatipasta. Maitsesta soolaga. Keera iga kapsalehe sisse seenesegu, paneeri jahus ja seo niidiga kinni (see oli täiesti tarbetu, oleksid püsinud ka niisama). Pruunista pannil mõlemalt poolt. (Eemalda niidid.) Pane vormi või potti , vala peale puljong ja hauta madalal kuumusel 15 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...