Liia Virkuse ja Pille Endeni "Seeneraamat" on varemgi meie peres kasutusel olnud. Lapsed meil muidugi seeni ei söö, nii et tegin originaalretseptis toodud kogusest poole. Sõime ära, aga päriselt minu maitse ei olnud.
Originaalkogused:
200 g riisi
800 g kapsast
500 g värskeid metsaseeni (minul olid külmutatud)
1 sibul
25 g võid
2 sl tomatipastat
2,5 dl lihapuljongit
jahu paneerimiseks
soola
Keeda riis soolaga maitsestatud vees. Vala sõelale, kalla üle külma veega, jahuta. Eralda kapsal pealmised lehed, vajadusel lõik rootsud õhemaks. Pane lehed 5 minutiks keevasse soolakasse vette.
Haki sibul ja seened, kuumuta pannil võis 10 minutit. Tõsta pliidilt, sega juurde riis ja tomatipasta. Maitsesta soolaga. Keera iga kapsalehe sisse seenesegu, paneeri jahus ja seo niidiga kinni (see oli täiesti tarbetu, oleksid püsinud ka niisama). Pruunista pannil mõlemalt poolt. (Eemalda niidid.) Pane vormi või potti , vala peale puljong ja hauta madalal kuumusel 15 minutit.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar