See retsept oleks pidanud minema käiku juba oktoobris, aga mida ei olnud, olid seened. Ei värskeid ega külmutatuid, ei turul ega poes, ei Tartus ega Viljandis. Ja just nüüd, kui olin juba kokaraamatu tagasi riiulisse torganud, vaatas kodupoe külmletis vastu kukeseenepakk.
Raamatuks Urvo Ugandi ja Roman Zaštšerninski "Vein ja toit 2. Vana maailm".
Raamatus toodud kogused olid üüratud, seega jagasin need neljaks. Ja veerandist kogusest jagus kolmele:
250 ml õunamahla
50 g šalottsibulat
7 g küüslauku
19 g võid
250 g kukeseeni
125 ml valget veini
500 ml seene-või kanapuljongit
250 ml vahukoort
soola
valget pipart
suhkrut
Haki sibul ja küüslauk, hauta võis u 10 minutit. Külmutatud seeni keeda õunamahlas 10-15 minutit (värsked võib koos sibulaga lihtsalt läbi hautada). Peotäis seeni prae võis läbi, need jäävad kaunistuseks. Lisa valge vein ja keeda, kuni alkohol on aurustunud. Lisa puljong ja keeda veel 15 minutit. Vala juurde vahukoor, kuumuta keemiseni. Püreeri supp ja maitsesta. Kaunista praetud seentega.
Oli hea, aga mina jätaks järgmisel korral õunamahla välja.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Gulyásleves ehk guljašš: Ungari
Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...
-
Facebook on imeline väljamõeldis. Piisas mul ainult ühel hommikul seal kisada, et ega kellelgi pirne pole pakkuda, kui õhtuks olid kompotip...
-
Maikuu tähendab meie pere jaoks seda, et alates 10. kuupäevast on meie toidulaual mõnda aega figureerimas lademetes värsket haugi. Paljud ü...
-
Kuna riis on juba kotlettide sees, siis ei ole kõrvale vaja pakkuda muud kui toorsalatit ja värsket leiba. 1 dl riisi 500 g hakkliha 0,5 dl...
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar