teisipäev, 19. november 2019

10. nädal: datlikook karamellikastmega

Juhuse tahtel on mitu viimast väljakutset olnud magusad.  Seekord tuli laste rõõmuks riiulist kokaraamat "Best Baking. Children´s favourites" ja sealt datlikook karamellikastmega.
Kuigi tegemisel vaevasid mind teatavad kahtlused, oli tulemus suurepärane. Juba paluti ka kordamist.

175 g hakitud datleid
1 tl soodat
50 g toasooja võid
175 g helepruuni suhkrut
2 muna
175 g isekerkivat jahu (kui seda pole, siis lisa tavalisele jahule 2 tl küpsetuspulbrit ja pool tl soola)


Kaste:
150 g helepruuni suhkrut
150 ml vahukoort
125 g võid

Soojenda ahi 180 kraadini. Lase datlid 300 ml veega keema ja hauta madalal kuumusel aeg-ajal segades 5 minutit. Tõsta tulelt, sega sisse sooda ja jäta 10 minutiks seisma.
Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Lisa vahule jahu ja datlimass. Sega korralikult läbi ja küpseta u 18 cm kandilises vormis 40-50 minutit.

Pane pannile kastme koostisosad ja kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ja keeda 1-2 minutit. LAse jahtuda.

Serveeri kook kastme ja jäätisega

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Gulyásleves ehk guljašš: Ungari

 Mul on juba mitu aastat mõlkunud mõttes teha guljašši, ikka seda õiget, sugulasrahva suppi. Nii et palju peamurdmist ei olnudki, kui loosti...