laupäev, 14. september 2019

4. nädal: kalkuni-krevetiwok austrikastmes


See retsept pidi 2 nädalat oma aega ootama. Lihtne põhjus: Viljandi poodides ei müüdud kalkuniliha, ploomikastmest rääkimata. Lõpuks ma need kätte sain ja kokaraamat "Linnuliha" (M. Suitsu, L. Virkus, A. Kang) võib tagasi riiulisse kolida.

Retsept on kindlasti kordamist väärt.

2 sl õli
300 g kalkunifileed
1 porru
2 küüslauguküünt
2 cm ingverijuurt
1 punane paprika
1 dl austikastet (järgmine kord paneks 0,5-0,75 dl)
0,5 ploomikastet
1 laimi mahl
100 g kooritud krevette

Tükelda kalkunifilee. Viiluta porru ja tükelda paprika, haki küüslauk ja ingver. Sega laimimahl austri- ja ploomikastmega. Pruunista kalkunifilee kuumas õlis. 5 min. pärast lisa porru, küüslauk ja ingver, prae paar minutit. Lisa paprika ja jätka praadimist. Kalla juurde kastmesegu, kuumuta veel veidi. Viimaks lisa krevetid. Serveeri kohe koos keedetud basmati riisiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...