esmaspäev, 27. veebruar 2017

Minipavlovad jäätisega

Juba peale esimest pavlova-kogemust jäi mind kummitama idee, et vahukoore asemel võiks seal peal olla jäätis. Ja tulemus oli suurepärane. Oli küll keeruline temast jagu saada, aga kui suurem väike inimene teatab, et tegu on maailma kõige parema magustoiduga, siis ilmselgelt läheb see lähiajal kordamisele.
Beseed:
5 munavalget
näpuotsatäis soola
250 g suhkrut
2 tl maisitärklist
3 tl vanillisuhkrut
1 tl valge veini äädikat
Katteks vaniljejäätist ja meelepäraseid marju. Vabariigi aastapäeva tähistasime meie mustikatega.
Eralda munakollased valgetest. Kauss, milles valgeid vahustad, peab olema hästi puhas ja kuiv! Vahusta näpuotsatäie soolaga pehmeks vahuks (toasoojad munavalged lähevad kergemini vahtu!) Lisa 1/3 suhkrust, vahusta paar minutit ja korda, kuni suhkur on otsas ja munavaht tugev ja läikiv. Sõelu peale maisitärklis, vanillisuhkur ja vala sisse äädikas. Mikserda veel natuke. Tõsta lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 7-8 kuhja ja määri ilusaks ümmarguseks ringiks, millel sees lohk. 
Küpseta 10 minutit 150-kraadises ahjus, siis alanda temperatuur 110 kraadi peale ja lase veel 40 minutit küpseda. Ava natuke uks ja lase beseedel rahulikult ahjus jahtuda. 
Tõsta peale pehme jäätis ja kaunista. Serveeri kohe. 

1 kommentaar:

Loco moco: Hawaii

Sajandite jooksul on Hawaiile voolanud sisserändajaid igast ilma otsast, algul Euroopast ja Ameerikast, hiljem juba Jaapanist, Koreast, Hiin...